គំនិតអំពីការប្រើប្រាស់ទឹកដោះគោដើម្បីសុខភាពឆ្អឹងកំពុងតែរលាយទៅយ៉ាងរហ័សពេលដែលការស្រាវជ្រាវបន្តបញ្ចេញបង្ហាញដំណាលអំពីការផ្សាយពាណិជ្ជកម្មអាហារដ៏ធំនេះ។
មនុស្សជាពាហនៈតែមួយប្រភេទគត់ដែលបន្តទទួលទានទឹកដោះបន្ទាប់ពីវ័យកុមារទៅហើយនោះ។
ការសិក្សាថ្មីមួយដោយThe BMJបង្ហាញថាការទទួលទានទឹកដោះគោមិនបានការពារការបាក់ឆ្អឹងទាក់ទងទៅនឹងជំងឺពុកឆ្អឹងដែលប៉ះពាល់មនុស្សជាង២០០លាននាក់ទូទាំងពិភពលោក ភាគច្រើនជាស្រ្តីអាយុលើស៦០ឆ្នាំនោះទេ។ការសិក្សាភាគច្រើនផ្តោតលើប្រទេសអឺរ៉ុប,អាមេរិកខាងជើងនិងជប៉ុនដែលសុទ្ងសឹងជាប្រទេសមានការប្រើប្រាស់ទឹកដោះគោច្រើនគួរឲ្យកត់សម្គាល់។
ជាលិទ្ធផលបានរកឃើញថាការទទួលទានទឹកដោះគោមិនបានបន្ថយការបាក់ឆ្អឹងនោះទេតែផ្ទុយទៅវិញអ្នកដែលបានទទួលទានច្រើនអាចស្លាប់មុនដៃគូរបស់ខ្លួន។
កត្តាដែលធ្វើឲ្យស្លាប់មុនអាយុនេះហាក់ពាក់ព័ន្ធនឹងD-galactoseដែលរាងកាយបំបែកចេញពីស្ករទឹកដោះគោ។ការសិក្សាកន្លងទៅបានឲ្យដឹងថាការប៉ះពាល់រ៉ាំរ៉ៃដោយសារធាតុនេះធ្វើឲ្យមានការខូចខាតអុកស៊ីតកម្មស្ត្រេស,រលាករ៉ាំរ៉ៃ,ខូចកោសិកាប្រសាទ,ថយចុះប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងខូចការចម្លងនៃសែន។
មនុស្សជាពាហនៈតែមួយប្រភេទគត់ដែលបន្តទទួលទានទឹកដោះបន្ទាប់ពីវ័យកុមារទៅហើយនោះ។
ការសិក្សាថ្មីមួយដោយThe BMJបង្ហាញថាការទទួលទានទឹកដោះគោមិនបានការពារការបាក់ឆ្អឹងទាក់ទងទៅនឹងជំងឺពុកឆ្អឹងដែលប៉ះពាល់មនុស្សជាង២០០លាននាក់ទូទាំងពិភពលោក ភាគច្រើនជាស្រ្តីអាយុលើស៦០ឆ្នាំនោះទេ។ការសិក្សាភាគច្រើនផ្តោតលើប្រទេសអឺរ៉ុប,អាមេរិកខាងជើងនិងជប៉ុនដែលសុទ្ងសឹងជាប្រទេសមានការប្រើប្រាស់ទឹកដោះគោច្រើនគួរឲ្យកត់សម្គាល់។
ជាលិទ្ធផលបានរកឃើញថាការទទួលទានទឹកដោះគោមិនបានបន្ថយការបាក់ឆ្អឹងនោះទេតែផ្ទុយទៅវិញអ្នកដែលបានទទួលទានច្រើនអាចស្លាប់មុនដៃគូរបស់ខ្លួន។
កត្តាដែលធ្វើឲ្យស្លាប់មុនអាយុនេះហាក់ពាក់ព័ន្ធនឹងD-galactoseដែលរាងកាយបំបែកចេញពីស្ករទឹកដោះគោ។ការសិក្សាកន្លងទៅបានឲ្យដឹងថាការប៉ះពាល់រ៉ាំរ៉ៃដោយសារធាតុនេះធ្វើឲ្យមានការខូចខាតអុកស៊ីតកម្មស្ត្រេស,រលាករ៉ាំរ៉ៃ,ខូចកោសិកាប្រសាទ,ថយចុះប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងខូចការចម្លងនៃសែន។
No comments:
Post a Comment